Aplicația MyEnel

Accesează toate informațiile de care ai nevoie, în timp real.

Descarcă din: Magazin Play  |  AppStore  |  AppGallery

Câștigă timp cu aplicația MyEnel și beneficiază de avantaje multiple.

Serviciile noastre sunt gândite pentru confortul tău de zi cu zi. Cu aplicația MyEnel îți administrezi cu ușurință contractele de energie electrică sau gaze naturale, soliciți ajutorul în orice problemă, direct de pe telefonul mobil.

Pentru a avea acces la informațiile personalizate pe care aplicația ți le pune la dispoziție este necesar să o actualizezi la ultima versiune disponibilă în Google Play StoreAppStore sau AppGallery. Pentru restul dispozitivelor mobile îți recomandăm să accesezi https://my.enel.ro din browser.

Iată cum poți folosi aplicația MyEnel în avantajul tău:

Asigură-te că ai activate notificările din setările telefonului tău, apoi configurează din contul tău MyEnel notificările care te interesează pentru a fi la curent cu toate informațiile din aplicație. Ai posibilitatea să selectezi ce notificări de tip push vrei să primești: notificare în momentul emiterii facturii, pentru perioada de transmitere index, scadența facturii, informări privind preavizările și confirmarea plății facturii.

Prin accesarea secțiunii Index transmiți consumul de energie lunar pentru județele București și Ilfov sau la două luni, în cazul celorlalte regiuni. Poți trimite indexul inclusiv pentru contoarele cu mai multe cadrane și in plus, evaluezi consumul folosind date din istoric. De asemenea, tot aici vei vedea ultimul index transmis pentru energie, iar pentru gaz vei vedea ultimul index facturat.

Pentru oricare dintre distribuitorii: Distrigaz Sud, Delgaz Grid, Progaz, Premier Energy, Gaz Est și Gazmir trimiți indexul foarte ușor în secțiunea Index. Tot ce trebuie să faci este să introduci consumul în mc (metri cubi). Acesta se va converti în cosum în kWh la emiterea facturii.

Lunar compari consumul sau urmărești evoluția acestuia prin intermediul secțiunilor dedicate: Istoric consum și Compară consumul.

La Istoric Consum vezi Perioada, Index Vechi, Index Nou și Cantitatea. De asemenea, vei observa că există mai multe tipuri de citiri și anume

- Autocitire – când citirea este facută de client

- Citire - când citirea este facută de operatorul de distribuție

- Estimat - când se estimează de către furnizor sau distribuitor

- Estimat conventie - convenția este dată de client la contractare (cât crede că va consuma)

Accesează secțiunea Facturi și plăti și achită factura de energie electrică sau gaze în siguranță, în orice moment al zilei, de oriunde ai fi, pentru unul sau mai multe locuri de consum. Poți selecta ce facturi vrei să achiți. Totalul se actualizează automat în aplicație. Mai mult, doar plătind din contul tău MyEnel, plata este confirmată imediat. Bine de știut: În cazul în care nu duci plata online până la capăt, nu parcurgi toți pașii necesari unei plăți online, este necesar să astepti 15 minute pana ce vei putea initia o noua plată online din contul tău MyEnel. Atât pentru plățile reușite cat si pentru plățile abandonate vei primi un email de confirmare cu statusul plății. Acest email este transmis de către noreply_payment.confirmation@ing.ro

Compari și vizualizezi ultimele 12 facturi emise și poți ține o evidență a plăților efectuate.

În rubrica Preavize vei găsi toate informările de deconectare pe care le-ai primit.

Verifici oricând în secțiunea Sold rapid valoarea facturii pe care dorești să o achiți, fără să te autentifici sau poți să îi ajuți pe cei apropiați să afle cât au de plată. Tot ce trebuie să faci este să completezi Codul de plată al locului de consum pentru care dorești să afli soldul la zi, fără autentificare. Codul de plată se regăsește pe prima pagină a facturii.

Descoperă care este cel mai apropiat magazin în secțiunea Puncte Enel, unde găsești o hartă dinamică cu toate magazinele noastre.

În secțiunile Gaze naturale și Energie electrică vei găsi informații despre cele mai atrăgătoare oferte. Poți alege rapid o ofertă potrivită nevoilor tale, ofertă pe care o poți contracta online în 3 pași simpli.

Poți adăuga în aplicația MyEnel toate locurile de consum pe care le deții, pentru ca apoi să le gestionezi mai ușor.  La rubrica Locuri  de consum din în categoria Contul meu, găsești un "+" care deschide o casetă de dialog unde poți asocia un nou loc de consum precizând Codul de client și Codul de plată, informații aflate pe prima pagină a facturii.

Tu alegi cum să achiți factura: fie salvezi datele cardului tău, fie introduci informațiile de fiecare dată când faci o plată. Orice variantă ai alege, plata se desfășoară în deplină siguranță. Consulta rubrica Facturi și plăți în aplicație, cât și în versiunea web a serviciului MyEnel.

Poți să denumești fiecare card salvat, astfel încât să le poți distinge usor. De asemenea, poți șterge datele cardului tau, accesând Contul meu – Cardurile mele.Nu colectăm date și nu avem acces la informațiile tale, așadar plata se face în siguranță. Procesatorul nostru de plăți stochează doar opțiunea privind plata cu acest card doar pentru plata facturilor noastre.

În secțiunea Contul  Meu poți să:

- modifici datele de contact, introduci/ schimbi numărul de telefon sau adresa de email

- modifici parola

- adaugi sau ștergi locuri de consum

- adaugi sau ștergi carduri pentru plata facturii

- activezi serviciul Factura Electronică

- introduci/ schimbi numărul de telefon sau adresa de email

- setezi notificările pe care dorești să le primești, de exemplu: transmitere index, emitere factură, plăți înregistrate și confirmate, oferte și promoții speciale

- configurezi tipurile de mesaje promoționale pe care urmează să le primești de la noi.

Accesează rubrica Factura Electronică și alege să primești factura pe email sau prin SMS, chiar în ziua emiterii. 

Poți face asta foarte ușor dacă bifezi butonul Activează, apoi accepți Termenii și condițiile privind furnizarea serviciilor Corespondența și Factura Electronică sau Factura prin SMS.

În secțiunea Oferte găsești toate detaliile cu privire la achiziționarea produselor noastre (beneficii, modele disponibile, formularul de solicitare ofertă)

Astfel, în fiecare secțiune a aplicației vei găsi informațiile de care ai nevoie, fără a mai fi necesar să mergi într-unul dintre magazinele noastre pentru a le afla.

Descarcă din: Magazin Play  |  AppStore  |  AppGallery

Urmărește un scurt video pe acest subiect, aici.

Bine ai venit!

Selectează și continuă navigarea pe site către informațiile de care ai nevoie: