Responsabilitate

Ne dedicăm ambițiilor noastre: limitarea schimbărilor climatice, orașe inteligente, acces la energie verde pentru toți.

Inovație

Accelerăm cele mai creative și avansate idei pentru îmbunătățirea vieții oamenilor. Nu ne e frică să greșim.

Încredere

Munca noastră se bazează pe transparență, construim relații solide cu partenerii și clienții noștri, comunicăm deschis.

Proactivitate

Depășim obstacole și găsim moduri de a face lucrurile mai eficient, cu mai mult impact. Credem în schimbare și oportunități.

 

Oamenii Enel

În companiile Enel din România lucrează oameni de o mare diversitate, la început de drum sau cu multă experiență, cu pasiuni inedite sau focus pe carieră, care își dezvoltă abilitățile în roluri diferite, cu ajutorul mobilității interne pe care o încurajăm. Citește poveștile seriei „Oamenii Enel” și vezi clipurile care pun reflectorul pe câțiva dintre colegii noștri, din arii de business variate. 

NO IMAGE INSERTED

NO IMAGE INSERTED

Cum să asculți cuvintele nespuse: povestea Andreei Nicu

Andreea Nicu, colega noastră din departamentul de relații cu clienții, crede că barierele dispar dacă suntem deschiși să ascultăm.

Descoperă povestea colegei noastre
Citește mai mult

Povestea lui Mihai Vangu

Mihai Vangu are pe umeri o presiune foarte mare. De ce? Te invităm să descoperi povestea colegului nostru din E-Distribuție Banat.

Descoperă povestea colegului nostru
Citește mai mult

 

Beneficiile tale

Când vei deveni colegul nostru și vei lucra pentru una dintre companiile Enel din România, te vei bucura de multe avantaje. Pachetul de beneficii e actualizat constant. Iată doar câteva dintre ele:

PRIME DE SĂRBĂTORI

Bonusuri financiare cu diverse ocazii speciale.

ZILE LIBERE ÎN PLUS

Cu cât ai mai multă vechime în muncă, ai mai multe zile libere.

ABONAMENT MEDICAL

Servicii medicale private, dar și consiliere psihologică.

OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE

Ai acces la training, coaching, mobilitate internă spre noi roluri.

MEDIU DE LUCRU INTERNAȚIONAL

Vei colabora atât cu departamente locale, cât și cu colegi din alte țări.

WORK FROM HOME

Poți lucra parțial de acasă și când nu e o necesitate sanitară.

Cunoaște-ne mai bine!

Răspundem curiozității tale.

La nivel global, Grupul Enel are operațiuni în 32 de țări  pe 5 continente și reunește peste 69 000 de angajați. Suntem compania care conduce transformarea în domeniul energiei, mizând pe tehnologie și parteneriate, deschidere la care ne referim prin conceptul de Open Power. Asta vedem noi când ne uităm în oglindă, sperăm să ne vezi și tu la fel când te vei alătura echipei noastre!

Scopul nostru este să accelerăm progresul sustenabil. Pentru acest scop, încurajăm participarea tuturor: de la start-up-uri, la universități, la autorități, la fiecare client în parte. Bineînțeles, aici colegii noștri au un rol esențial! Ceea ce pune lucrurile în mișcare este pasiunea lor pentru un viitor luminos, în care accesul la energie și utilizarea ei sustenabilă contribuie la o planetă mai sănătoasă și la comunități mai prospere.

Trebuie să știi că Enel, pe plan global, are mai multe brațe cu care lucrează: poate ne cunoști doar ca furnizor de energie electrică și gaze naturale (cu 70 milioane de clienți în toată lumea!), dar nu e singurul nostru domeniu de activitate. Avem de asemenea operațiuni de distribuție a energiei prin rețele electrice, ceea ce înseamnă că ne ocupăm de infrastructura de echipamente tot mai moderne și mai digitalizate prin care energia e transportată până la case, fabrici, spitale șamd. Am fost primii care am introdus contorul inteligent în Europa pe scară largă – în Italia. Un alt domeniu de activitate în care excelăm este producția de energie verde, Enel Green Power fiind cel mai mare producător privat de energie regenerabilă din lume. În sfârșit, Enel X este cea mai recentă creație a grupului și reprezintă divizia de servicii inovatoare pentru clienți care vor să valorifice oportunitățile aduse de noua paradigmă a energiei – transport electric, eficiență și autonomie energetică, soluții de flexibilitate energetică.

Da! Și știi de ce? Pentru că are ambiție și îmbrățișează schimbarea! Având o direcție clară de a sprijini tranziția energetică și a fi un model de companie sustenabilă, a luat și măsuri concrete și sistematice prin care își aduce contribuția la această schimbare tectonică pe care industria energiei o traversează în prezent. Aceste măsuri – de organizare internă, de dezvoltare a afacerii, de investiții, de achiziții, de valorificare a tehnologiei și inovației se completează armonios și produc rezultate efective în ce privește performanța ESG (mediu, social, guvernanță corporativă), pentru care suntem recunoscuți.

Grupul Enel în România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, al producției de energie electrică din surse regenerabile și al soluțiilor digitale inovatoare din domeniul energiei. Grupul a intrat pe piața din România în 2005, iar în prezent oferă servicii unui număr de 3 milioane de clienți. 

E o oportunitate extraordinară să lucrezi în energie în această eră a tranziției energetice, iar împreună avem șansa să contribuim în România la obiective precum decarbonizarea prin energie verde, mobilitate electrică, eficiență energetică, economie circulară, inovație, digitalizare, toate acestea urmând principiul creării de valoare în comun, împreună cu comunitățile pe care le servim.

Grupul Enel în România reunește peste 10 companii prin care ne desfășurăm activitatea pe mai multe planuri.

Furnizarea de energie. Enel Energie este, alături de Enel Energie Muntenia, una dintre companiile de furnizare, parte din Grupul Enel în România. Oferta acestor două companii include atât produse de furnizare energie electrică și gaze naturale, cât şi servicii cu valoare adăugată (precum servicii de asistenţă, produse de iluminat, aer condiționat, centrală termică, soluții de eficiență energetică etc) pentru clienții de care suntem alături la fiecare pas.

Distribuția de energie. Companiile E-Distribuție din Grupul Enel în România operează rețele electrice cu o lungime totală de aproximativ 130.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții de modernizare pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale Grupului Enel.

Producția de energie verde. Enel Green Power este compania din Grupul Enel în România specializată în producția de energie din surse regenerabile – eoliene și solare. EGP este cel mai important producător de energie verde din țară (534 MW capacitate instalată și o producție anuală de aproximativ 2% din producția națională de energie electrică) și operează parcuri eoliene în județele Caraș-Severin, Constanța și Tulcea și parcuri fotovoltaice în județele Prahova, Giurgiu și Dolj.

Servicii inovatoare bazate pe energie. Enel X România reprezintă, alături de Enel X Mobility România, o nouă direcție în activitățile Grupului Enel în România. Linia de business e dedicată dezvoltării de produse inovatoare și soluții digitale în sectoarele pe care energia le transformă cel mai mult, în special pentru mobilitate electrică și pentru eficiența energetică. Tehnologiile inteligente, inovația, digitalizarea, economia circulară sunt câteva dintre căile sustenabile prin care ajutăm clienții să descopere noi moduri de a folosi energia.

Servicii interne de suport. Enel Servicii Comune este, alături de Enel România, una dintre companiile din Grupul Enel în România care au rolul de a susține liniile de business principale. Amândouă susțin activitatea tuturor celorlalte companii din grup prin funcții de comunicare, resurse umane, financiar, IT, legal, afaceri instituționale și sustenabilitate și așa mai departe.

Companiile Enel au birouri și angajați în București și în județele Arad, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Timiș și Tulcea. De asemenea, prin rețeaua noastră de magazine, suntem prezenți la nivel național.

Ne mândrim cu peste 3000 de colegi la nivel național. S-ar putea spune că vei deveni corporatist dacă te alături echipei noastre! Ca atare, vei beneficia de oportunitățile de carieră pe care le presupune o companie mare. Nu suntem o companie cu o ierarhie cu multe trepte, ceea ce facilitează comunicarea și deciziile. Stilul de leadership pe care îl încurajăm este unul bazat pe empatie și incluziune, pe cultivarea talentelor fiecărui coleg, încrederea că echipa și fiecare membru vor obține rezultate, fără să fie nevoie de comandă și control. În ce privește organizarea pe orizontală, în departamente specializate, aici este provocarea de a echilibra specializarea cu integrarea. Unul dintre instrumentele pe care le folosim pentru a încuraja colaborarea interdepartamentală în proiecte transversale este modul de lucru agile.

Dacă te angajezi la Enel, ai ocazia să încerci un rol nou după câțiva ani, pentru că încurajăm mobilitatea internă. Avem „târguri de joburi” interne și oferim sesiuni de coaching colegilor care se gândesc să schimbe traseul de carieră.

Intranetul nostru e un univers întreg de informații despre activitatea Enel la nivel global și o sursă de oportunități: poate vrei să lucrezi în altă țară, poate chiar pe alt continent! Platforma reunește articole, cursuri, politici, proceduri, concursuri dedicate colegilor sau copiilor lor și integrează aplicații (în Enel avem multe aplicații!) specializate – pentru feedback, pentru dezvoltare și altele. 

La Enel apreciem foarte mult inovația, deschiderea și curiozitatea pe care le manifestă candidații în discuțiile pe care le avem cu ei. Totodată ne uităm atent la capacitatea lor de adaptare la nou, la preocuparea lor de a livra rezultate și la felul în care colaborează în echipă.

Află mai multe despre oamenii împreună cu care vrem să construim un viitor sustenabil.

Avem în desfășurare un program de internship în care deja am implicat peste 50 de interni, în toate liniile de business, iar numărul lor nu va face decât să crească! Durata programului este de 6 luni, cu posibilitatea angajării ulterioare în unul dintre departamentele companiei. 

Află mai multe despre cum te susținem la început de drum

Urmărește platforma noastră cu anunțuri de joburi din tot grupul Enel și aplică direct acolo, cu un cont. De asemenea, vei găsi aceste anunțuri și pe site-uri specializate în recrutare, cum sunt eJobs, BestJobs sau HiPo. Pentru cele mai recente joburi și pentru noutăți interesante despre acțiunile Enel în România, urmărește pagina noastră pe LinkedIn, suntem foarte activi!

Încurajăm o cultură organizațională a diversității și incluziunii, începând de la recrutare și continuând pe întreg parcursul călătoriei tale de dezvoltare alături de noi. Echipa Enel este formată din persoane aparținând unor culturi diferite și cu un parcurs profesional diferit, întrucât considerăm că cea mai bună modalitate de a ne dezvolta, de a performa și de a inova este aceea de a învăța unii de la alții.

Diversitatea și incluziunea au devenit pentru noi indicatori de sustenabilitate care sunt monitorizați la nivelul întregului grup Enel, cu prilejul întocmirii rapoartelor de sustenabilitate.

Citește mai mult despre demersurile noastre pentru diversitate și incluziune

Enel este un spațiu de învățare și explorare, deschis către noi moduri de lucru. Agilitatea este unul dintre ele. Promovăm principiile agile, ne preocupă creșterea competențelor colegilor noștri în acest sens, de aceea am avut în ultimii ani multe traininguri dedicate și abordăm proiecte tot mai diverse prin metodologia SCRUM. Obiectivul nostru este ca în viitor să desfășurăm din ce în ce mai multe proiecte agile și, de asemnea, să infuzăm principiile agile în activitatea noastră de zi cu zi.

Sustenabilitatea este cuvântul de ordine pentru Enel și se referă atât la mediu, cât și la oameni. În fiecare an, viziunea noastră pentru sustenabilitate devine tot mai ambițioasă și mai optimistă și se bazează pe electrificare (creșterea accesului la energie în comunități), energie verde (decarbonizarea producției de energie), oportunități echitabile de muncă și dezvoltare (Enel ca angajator și ca formator al viitorilor specialiști ai energiei), încurajarea antreprenoriatului și scalarea inovației (știi de platforma noastră de concursuri de idei Open Innovability?) și multe altele.

În contextul global în care e nevoie de toate forțele pentru a limita încălzirea globală și schimbările climatice care decurg din ea, ne-am angajat încă din 2015 să contribuim la obiectivele de dezvoltare sustenabilă ale ONU. Este vorba în special despre obiectivele 7, 9, 11 și 13, unde putem avea cel mai mare impact prin profilul activității noastre în industria energiei și a dezvoltării orașelor viitorului, având drept linie directoare filosofia Open Power, o filosofie a colaborării. În ultimii ani legăm performanța grupului nostru tot mai mult de anumiți indicatori de sustenabilitate și chiar și investitorii au acum o modalitate de a paria pe rezultatele noastre în acest domeniu prin obligațiuni asociate obiectivelor de sustenabilitate.

Citește mai multe în cel mai recent raport global de sustenabilitate Enel.

Enel, prin cele peste 10 companii pe care le gestionează în România, are relații cu clienți rezidențiali, cu firme, cu clienți din administrația publică și toți sunt tratați cu respect. Punem clientul în centrul activității noastre: toți colegii sunt conștienți că munca lor se reflectă în final în calitatea serviciilor și în mulțumirea clienților și de aceea lucrăm mereu la a face lucrurile mai eficient. Dacă te vei alătura echipei noastre, e ceea ce așteptăm și de la tine!

Dacă ai vrut să aplici la un job pe platforma noastră și ai întâmpinat dificultăți, te rugăm să ne scrii la adresa recrutare.ro@enel.com. Folosește această adresă doar dacă ai avut probleme tehnice sau dacă ai nevoie de mai multe informații despre un job/programe pentru tineri, colegii noștri îți vor răspunde. Nu trimite CV-ul pe mail, procesul de recrutare se face exclusiv prin platformă.

Datos de mapas
Datos de mapas ©2016 Google, INEGI
Datos de mapasDatos de mapas ©2016 Google, INEGI
Datos de mapas ©2016 Google, INEGI

Bine ai venit!

Selectează și continuă navigarea pe site către informațiile de care ai nevoie: