Florin Gheorghiu

Director General al Enel Green Power Romania

Florin Gheorghiu este licențiat în Inginerie, absolvent al Universității Tehnice din București, cu specializare în Inginerie Electrică. Acesta deține de asemenea și un masterat în Management Organizațional de la Școala Națională de Științe Politice și Administrație Publică, precum și o certificare profesională PMP recunoscută internațional, în Managementul Proiectului, de la Institutul PMI din S.U.A.

Florin Gheorghiu și-a început cariera în inginerie la RENEL în anul 1990, în cadrul centralei de pregătire și manipulare a cărbunelui din București. Ulterior, a fost implicat în proiecte de reabilitare în sectorul energetic, finanțate de IBRD (WB) și EBRD, din poziția de inginer consultant pentru Lahmeyer International/Parsons Power, având RENEL/CONEL ca și client pentru o serie de termocentrale pe cărbune și gaz în sectorul energetic românesc.  A deținut și funcția de șef al departamentului de implementare de proiecte pentru reabilitarea mai multor unități pe cărbune din România, deținute de Termoelectrica.

Gheorghiu s-a alăturat Enel Green Power România în 2009, în cadrul unității de generare a energiei regenerabile, pentru care a contribuit la construcția de terenuri verzi, punerea în funcțiune, testarea acceptării în rețea și calificarea în rețea a primelor două parcuri eoliene pe care compania le-a construit în România.

Din 2014 până în prezent este responsabil pentru gestionarea operațională a activelor de producere a energiei deținute de Enel Green Power România, a capacităților de energie eoliană și fotovoltaică ce însumează 535 MW.

Bine ai venit!

Selectează și continuă navigarea pe site către informațiile de care ai nevoie: