Liberalizarea pieței gazelor naturale de la 01.07.2020, prezintă o nouă oportunitate pentru consumatorii casnici de gaze naturale să uzeze de dreptul de eligibilitate, adică să își aleagă furnizorul dorit și să încheie cu acesta contracte pentru furnizarea gazelor naturale pentru locul sau locurile sale de consum. Procedura de schimbare a furnizorului este acum mai simplă ca urmare a implemenentării Ordinului ANRE nr. 234/2019.

Alege să devii client Enel, urmând următorii pași

  1. Transmite-ne un email la adresa contactee.ro@enel.com sau sună-ne la 021 9977, apel cu tarif normal, și comunică-ne adresa locului de consum, denumirea furnizorului actual, datele referitoare la cantităţile consumate pentru care trebuie asigurată furnizarea de gaze naturale
  2. Noi te vom contacta pentru a discuta asupra clauzelor contractuale, inclusiv asupra preţului gazelor naturale, a documentelor necesare încheierii contractului nou, asupra confirmarii notificării actualului furnizor, urmând să încheiem contractul de furnizare gaze naturale.
  3. Tot noi vom notifica furnizorului actual privind denunțarea unilaterala a contractului de furnizare și vom întreprinde demersurile necesare încheierii contractului/contractelor pentru asigurarea serviciului/serviciilor de distribuție cu operatorul de rețea zonal.

În cazul în care vrei să renunți la procesul de schimbare furnizor, nu îți limităm acest drept, o poți face în termen de maxim 14 zile de la data inițierii procesului de schimbare furnizor cu o solicitare de anulare a schimbării de furnizor.

Schimbarea furnizorului de gaze naturale de către clientul final se face în conformitate cu Ordinul ANRE nr. 234/2019, fiind un proces gratuit ce nu presupune modificări de ordin tehnic.

PDF (4.19MB)Descarcă
Rezidenţiali | 06 ianuarie 2022

Declarație pe proprie răspundere deținere spațiu

PDF (0.12MB)Descarcă

Bine ai venit!

Selectează și continuă navigarea pe site către informațiile de care ai nevoie: