Cum schimb furnizorul de energie electrică?

Odată cu deschiderea către concurență a piețelor de energie, a fost implementat cadrul legal care să permită tuturor consumatorilor de energie electrică, indiferent de natura consumului (casnic sau noncasnic), să uzeze de dreptul de eligibilitate, adică să își aleagă furnizorul dorit și să încheie cu acesta contracte pentru furnizarea energiei electrice pentru locul sau locurile sale de consum.

Alege să devii client Enel, urmând următorii pași:

  1. Completează formularul de contact online sau sună la 021 9977, apel cu tarif normal, și comunică-ne adresa locului de consum, denumirea furnizorului actual, datele referitoare la cantităţile de energie electrică pentru care trebuie asigurată furnizarea energiei electrice;
  2. Noi te vom contacta pentru a discuta asupra clauzelor contractuale, inclusiv asupra preţului energiei electrice, ulterior vom încheia contractul de furnizare a energiei electrice;
  3. Vei depune la noul furnizor notificarea privind schimbarea furnizorului pentru persoane fizice sau pentru persoane juridice. Notificarea denunțare contract schimbare furnizor trebuie transmisă cu cel puţin 21 de zile înainte de data convenită pentru începerea contractului de furnizare cu Enel. Aceasta trebuie să fie clară, să exprime în mod neechivoc decizia de schimbare a furnizorului actual şi să precizeze data propusă pentru schimbarea efectivă a furnizorului.

 

Noi vom notifica furnizorului actual denunțarea unilaterala a contractului de furnizare și vom întreprinde demersurile necesare încheierii contractului/contractelor pentru asigurarea serviciului/serviciilor de distribuție cu operatorul de rețea zonal.

Noul contract de furnizare a energiei electrice încheiat cu Enel se va activa la data încetării contractului încheiat cu furnizorul actual.

Schimbarea furnizorului de energie electrică de către clientul final se face în conformitate cu Ordinul ANRE nr. 234/2019, fiind un proces gratuit și nu presupune modificări de ordin tehnic.

PDF (4.19MB)Consultă

Bine ai venit!

Selectează și continuă navigarea pe site către informațiile de care ai nevoie: