Află răspunsurile la întrebările despre achiziția operațiunilor Enel din România de către grupul PPC

General

PUBLIC POWER CORPORATION este grupul care a preluat participațiile deținute de către grupul  Enel în România, ca urmare a unei decizii de business. PPC  este un grup energetic înființat în 1950 și listat la Bursa de Valori din Atena, Grecia. Este lider în sectorul energetic din Europa de Sud-Est, ajungând la aproape 9 milioane de clienți.
Denumirea societăților Enel în România a fost modificată ca urmare a finalizării schimbării de acționariat, astfel:

- Enel Energie Muntenia S.A. - PPC Energie Muntenia S.A.

 - Enel Energie S.A. - PPC Energie S.A.

 - E-Distribuție Banat S.A. - Rețele Electrice Banat S.A.

 - E-Distribuție Dobrogea S.A. - Rețele Electrice Dobrogea S.A.

 - E-Distribuție Muntenia S.A. - Rețele Electrice Muntenia  S.A.

 - Enel România S.A. - PPC Energy Services Co S.A.

 - Enel Servicii Comune S.A. - PPC Servicii Comune S.A.

 - Enel Trade Energy S.R.L. - PPC Trading S.R.L.

 - Enel X România S.R.L. - PPC Advanced Energy Services România S.R.L.

 - Enel X Way România S.R.L. - PPC Blue România S.R.L.

 - Enel Green Power România S.R.L. - PPC Renewables România S.R.L.

Schimbările vor fi comunicate atât prin intermediul informărilor oficiale trimise clienților, cât și al celorlalte canale oficiale Enel în România: call center, magazine, website-uri, canale sociale.

Companiile din România au o echipă dedicată – Data Protection Officers (responsabili cu protecția datelor cu caracter personal) – care se asigură că regulile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal sunt respectate. Totodată, drepturile și libertățile persoanelor vizate (clienți și potențiali clienți) nu sunt afectate de schimbarea de acționariat.

Servicii

Preluarea participațiilor Enel în România de către PPC nu afectează în niciun fel serviciile pe care clienții le primesc. Aceștia vor continua să beneficieze de produsele și serviciile cu care s-au obișnuit, în condițiile contractuale în vigoare.

Furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale către clienți continuă în mod obișnuit, fără a fi afectată de schimbarea de acționariat al companiilor Enel în România.

Magazinele continuă să funcționeze ca și până acum, orarul de funcționare rămâne cel obișnuit, nu va interveni nicio modificare în operarea acestora, determinată de schimbarea de acționariat.

Preluarea participațiilor Enel în România de către PUBLIC POWER CORPORATION  nu afectează în niciun fel serviciile pe care clienții le primesc. Aceștia vor continua să beneficieze de produsele și serviciile cu care s-au obișnuit, în condițiile contractuale în vigoare.

Clienții pot lua legătura cu furnizorul de energie pe aceleași canale de comunicare pe care le știu deja. Lista acestora poate fi consultată pe pagina ”Contact” de pe site-ul www.enel.ro.

Da, accesul la aplicația mobilă MyEnel va fi disponibil ca și până acum.

Logo-ul Enel va mai fi folosit o perioadă de timp. Clienții vor fi informați oficial la momentul la care va avea loc schimbarea brandului, acesta fiind un proces distinct și ulterior modificării denumirilor companiilor.

Factură și plată

Schimbarea de acționariat al companiilor Enel în România nu afectează în niciun fel procesul de emitere a facturilor și nici termenele obișnuite de emitere a acestora.

Plățile vor fi procesate ca și până acum, nu va interveni nicio modificare în acest proces, determinată de schimbarea de acționariat.

Schimbarea de acționariat al companiilor Enel în România nu influențează procesul de stabilire a prețurilor de vânzare ale produselor și serviciilor. Condițiile contractuale în vigoare rămân neschimbate până la expirarea lor.

Plățile se vor efectua în mod obișnuit, procesarea acestora nu este afectată de schimbarea de acționariat al companiilor Enel în România. Eșalonările vor continua să fie acordate în concordanță cu măsurile legislative din România.

Rămân în vigoare aceleași modalități de plată. Conturile de plată rămân neschimbate.

Da, soldul restant trebuie plătit indiferent de structura acționariatului companiei.

Plafonare

Schimbarea de acționariat al companiilor Enel în România nu influențează procesul de aplicare a schemelor de sprijin în domeniul energiei, cum este și plafonarea. Acestea vor continua să fie aplicate conform legislației în vigoare din România.

Documentele depuse deja pentru a beneficia de schemele de sprijin rămân valabile, nu este nevoie să fie depuse din nou.

Contracte și tarife

Condițiile economice și contractele incheiate cu companiile Enel sunt valabile și rămân în vigoare până la expirarea valabilității lor, iar viitoarele condiții economice și contracte se vor încheia folosind noua denumire a societăților. 

Tarifele aferente serviciului de distribuție a energiei electrice în România sunt reglementate de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), acestea nu sunt influențate de schimbarea de acționariat al companiilor Enel în România.

Condițiile economice și contractele incheiate cu companiile Enel sunt valabile și rămân în vigoare până la expirarea valabilității lor, iar viitoarele condiții economice și contracte se vor încheia folosind noua denumire a societăților. 

Statutul de prosumator nu suferă modificări ca urmare a schimbării de acționariat al companiilor Enel în România.

Bine ai venit!

Selectează și continuă navigarea pe site către informațiile de care ai nevoie: