Cum pot încheia un contract de furnizare energie electrică?

Clienți rezidențiali

Încheierea unui contract de furnizare se face în situaţiile schimbării parţiale sau totale a identităţii clientului, preluării prin cumpărare, moştenire, donaţie a unei locuințe sau a unui spațiu deja racordat la energie electrică, fără a fi necesare modificări ale instalației electrice sau pentru un loc de consum nou după obținerea avizului tehnic de racordare.

Pentru încheierea contractului de furnizare sunt necesare:

 1. Cerere pentru încheierea contractului de furnizare a energiei electrice;
 2. Oferta de furnizare a energiei electrice  - Pentru încheierea contractului de furnizare la prețul din oferta pentru serviciul universal, vă rugăm să selectați oferta pentru zona de rețea în care este situat locul de consum (Muntenia, Dobrogea, Banat, Oltenia, Delgaz Grid, Muntenia Nord, Transilvania Nord sau Transilvania Sud);
 3. Cerere de reziliere din partea actualului titular de contract, doar în cazul în care preluarea contractului de furnizare a energiei electrice se face de la o persoană juridică (de exemplu, de la dezvoltator imobiliar);
 4. Declarației pe propria răspundere a solicitantului: privind deținerea unui drept locativ, cu precizarea calității sale (proprietar/coproprietar, unic moștenitor, comoștenitor, soț, chiriaș, beneficiar rentă viageră de client, dar fără a se limita la acestea.etc.) și privind faptul că nu există litigii locative cu privire la spațiul pentru care se solicită încheierea contractului, obligațiile sale pe piața de energie electrică aferente furnizării, iar în cazul în care se dovedește contrariul, exprimarea acordului pentru rezilierea contractului, cu posibilitatea actualizării declarației, dacă este cazul, atât prin mijloace de comunicare la distanță, cât și prin acord tacit.
 5. Actul de identitate sau actul de constituire al asociaţiei (asociaţii de proprietari).

 

👉 Informații utile pentru completarea cererii de întocmire contract:

În formularul tip Cerere pentru încheiere contract, la secțiunea "Tipul instalației electrice", te rugăm să selectezi în cazul în care ai cumpărat imobilul "preluată de la … ", menționând numele actualului titular al contractului de furnizare, precum şi indexul şi seria contorului electric. Pentru confirmarea echipamentului de măsurare a energiei electrice, te rugăm să ne transmiţi o poză a contorului. Dacă locul de consum nu a fost racordat anterior la rețeaua electrică, vei bifa opțiunea "nouă".

👉 Informații utile pentru alegerea tarifului de facturare (completarea ofertei de furnizare):

Oferta de furnizare reprezintă opțiunea viitorului client pentru tariful de facturare a energiei electrice consumate. Există trei opțiuni de alegere a ofertei de furnizare:

 1. la preț de Serviciu Universal, caz în care se va transmite completată și semnată
 2. la ofertele de preţ din piaţa liberă
 3. la ofertele din piaţa liberă cu prețuri dinamice, pe care le poți consulta aici

Pentru prețul de Serviciu Universal (SU) te rugăm să consulţi secţiunea dedicată pentru descrierea acestora, iar pentru ofertele din piaţa liberă te rugăm să accesezi pagina noastră Oferte destinate clienților rezidențiali sau ne poţi contacta la numărul 021 9977, apel cu tarif normal, pentru mai multe detalii şi informaţii. 

👉 Informații utile acte de spațiu necesare:

Potrivit prevederilor legale, Declarația privitoare la dreptul locativ trebuie să cuprindă informații despre:

 • deținerea unui drept locativ, cu precizarea calității solicitantului (proprietar/coproprietar, unic moștenitor, comoștenitor, soț, chiriaș, etc.);
 • faptul că nu exista litigii locative cu privire la spațiul pentru care se solicită încheierea contractului, iar în cazul în care se dovedește contrariul, exprimarea acordului pentru rezilierea contractului.

Dacă a avut loc o schimbare a numelui sau numărului stradal față de adresa înscrisă în actul de deținere a spațiului, respectiv a actualului contract de furnizare este necesară o adeverință de la Primărie cu noua denumire sau noul număr al străzii ori un certificat de nomenclatură stradală.

Pentru procesarea rapidă a documentelor tale pentru încheirea Contractului de Furnizare:

 1. Pregătește toate documentele și transmite-le o singură dată.
 2. Asigura-te că ne transmiți inclusiv codul Eneltel al locului de consum (pagina 2 a facturii –piața reglementată sau pagina 3 a facturii –piața concurențială).

Alege opțiunea de transmitere potrivită pentru tine: Online | MyEnel | Fax (+4 0372 871 083) | Magazine

PDF (3.7MB)Consultă
PDF (0.11MB)Consultă

Bine ai venit!

Selectează și continuă navigarea pe site către informațiile de care ai nevoie: