Sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura, astfel cum este reglementat prin art. 3, alin. (2) OUG nr. 120/2021, cu modificarile si completările ulterioare, reprezintă ansamblul de principii, reguli şi aplicaţii informatice având drept scop primirea facturii electronice de la emitent, stocarea prin mijloace electronice a facturilor şi transmiterea către destinatar.

Factura electronică este factura emisă, transmisă și primită într-un format electronic structurat de tip XML, care permite prelucrarea sa electronică și automată.

  • Proiectul „E-factura – sistem obligatoriu de facturare electronică“ a fost demarat de către Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală, în vederea eficientizării colectării impozitelor și taxelor, vizând în principal îmbunătățirea și consolidarea gradului de colectare a TVA și prevenirea/combaterea evaziunii fiscale.
  • Mai multe informații despre RO-eFactura, puteți găsi accesând următorul link: https://mfinante.gov.ro/web/efactura/prezentare

Bine ai venit!

Selectează și continuă navigarea pe site către informațiile de care ai nevoie: