Trebuie să îmi transmit indexul dacă am contor inteligent conectat la rețea?

 

În cazul în care ai un contor inteligent conectat la rețea indexul contorului tău se va transmite exclusiv în mod automat.

 

Beneficiile contorului tău inteligent sunt:

  • Iți dă ocazia să îți monitorizezi în timp real consumul de energie electrică și să îl adaptezi imediat nevoilor tale. Informațiile despre consumul tău detaliat sunt afișate pe platformele operatorului tău de distribuție a energiei electrice, la care ai acces, în cele mai multe cazuri, prin crearea unui cont de utilizator.
  • Inregistrează în timp real citirea exactă a consumului de energie electrică, de la distanță. Indexul este transmis către distribuitorul tău de energie electrică, în mod automat, cu acuratețe și securizat.
  • Permite afișarea mai multor tipuri de energie, acestea putând fi programate să înregistreze energia electrică diferențiat pe zone orare
  • Datele de consum sunt stocate în sistemul informatic al distribuitorului de energie electrică din zona ta și sunt transmise nouă, furnizorul tău de energie, pentru a-ți emite factura cu indexul autocitit. Astfel, factura ta reflectă consumul tău real de energie electrică.
  • Permite transmiterea la distanță a datelor de facturare (index), precum și operații de la distanță, cum ar fi: conectări, deconectări, schimbarea tarifului, transferul contractului etc. Pentru consumatorii care nu beneficiază de tarif diferențiat pe zone orare trebuie citit indexul corespunzător codului 1.8.0. Pentru consumatorii care beneficiază de tarif diferențiat pe zone orare trebuie citit indexul corespunzător codului 1.8.1, indexul corespunzător codului 1.8.2 și indexul corespunzător codului 1.8.3.

 

Click aici pentru detalii.

Bine ai venit!

Selectează și continuă navigarea pe site către informațiile de care ai nevoie: