Îți poți transmite singur indexul contorului, conform indicațiilor de mai jos, în intervalul de telecitire indicat pe factura ta Enel*. Ai 4 modalități de transmitere a Indexului. Tu doar trebuie să o alegi pe cea care ți se potrivește mai bine.  

* În ultima zi din intervalul de telecitire indexul poate fi înregistrat până la ora 19:00. 

In functie de tipul tau de contor citirea indexului se face in mod diferit.

Citirea contorului cu inducție

  • Există un singur index care poate fi citit; aceste contoare pot înregistra numai un singur tip de energie, pe o singură zonă orară; dacă există două cadrane, contorul va avea, practic, două discuri.

  • Afișajul mecanic poate conține ultima cifră sau ultimele cifre (de la stânga la dreapta) precedate de simbolul “,” și evidențiate diferit față de restul cifrelor. În această situație, nu se va citi afișajul după virgulă. În cazul în care ultimele cifre nu sunt evidențiate diferit, se vor citi toate cifrele de pe afișaj.

Citirea contorului electronic

  • Permit afișarea mai multor tipuri de energie, acestea putând fi programate să înregistreze energia electrică diferențiat pe zone orare. 

  • Pentru consumatorii care nu beneficiază de tarif diferențiat pe zone orare trebuie citit indexul corespunzător codului 1.8.0. Pentru consumatorii care beneficiază de tarif diferențiat pe zone orare trebuie citit indexul corespunzător codului 1.8.1, indexul corespunzător codului 1.8.2 și indexul corespunzător codului 1.8.3.

Contorul Smart Meter

  • Permit afișarea mai multor tipuri de energie, acestea putând fi programate să înregistreze energia electrică diferențiat pe zone orare. 

  • Permit transmiterea la distanță a datelor de facturare (index), precum și operații de la distanță, cum ar fi: conectări, deconectări, schimbarea tarifului, transferul contractului etc. Pentru consumatorii care nu beneficiază de tarif diferențiat pe zone orare trebuie citit indexul corespunzător codului 1.8.0. Pentru consumatorii care beneficiază de tarif diferențiat pe zone orare trebuie citit indexul corespunzător codului 1.8.1, indexul corespunzător codului 1.8.2 și indexul corespunzător codului 1.8.3.

Operatorul de rețea efectuează citiri de regularizare la 3 luni. Prin transmiterea indexului autocitit te asiguri că vei primi factura cu cantitatea de energie consumată.

Urmărește un scurt video pe acest subiect, aici.

Bine ai venit!

Selectează și continuă navigarea pe site către informațiile de care ai nevoie: