Află din materialul video de mai jos de ce este important să ții cont de perioada de transmitere a indexului tău și cât de simplu poți face asta.

Citirea și transmiterea periodică a indexului la electricitate și gaze naturale, în perioadele dedicate, te ajută să plătești exact cât consumi și să îți administrezi consumul de energie așa cum îți dorești, în funcție de nevoile tale.

La fel de important, transmiterea indexului, numită și autocitire, ne ajută pe noi, furnizorul tău, să emitem facturile periodic, pe baza consumului tău real de energie electrică sau gaze naturale.

Dacă alegi să nu transmiți indexul contorului tău de energie periodic, furnizorul tău va emite factura pe baza unei estimări a consumului tău, în funcție de convenția de consum.

Când nu transmiți indexul tău la energie și furnizorul facturează pe baza estimatului, actualizarea valorii consumului tău se va face odată cu citirea indexului de către operatorul de distribuție din zona ta, iar tu ai riscul de a plăti o valoare mai mare la regularizare, ceea ce poate produce un dezechilibru în bugetul familiei. Vei observa acest lucru pe factură: va fi menționat ca ”regularizare”.

Urmărește seria noastră de animații, pentru a afla unde să transmiți indexul, când să faci acest lucru, când se emite factura și alte operațiuni utile pe care le poți face din confortul casei tale.

Descarcă transcriptul

Află de ce este important să transmiți la indexul electricitate și gaze naturale și cât de simplu poți face asta.

PDF (0.11MB)DOWNLOAD

Bine ai venit!

Selectează și continuă navigarea pe site către informațiile de care ai nevoie: