Dacă vrei să scapi de grija plății facturilor la energie fără a depăși scadența acestora, ai la dispoziție serviciul debit direct. Acesta te ajută să economisești timp și să-ți gestionezi mai bine bugetul tău lunar, având mereu o imagine clară asupra cheltuielilor tale. Urmărește materialul video pe care l-am pregătit pentru tine si află cum poți să plătești factura la energie, ușor, prin debit direct.
Ce este debitul direct
Debitul direct este un serviciu oferit de banca ta la care ai un cont activ în lei și presupune un acord între tine și instituția financiară. În baza acestui acord, banca va putea să efectueze automat din contul tău curent, către Enel, plăți corespunzătoare facturilor de energie electrică și gaze naturale emise, la data scadenței.
Activarea serviciului debit direct se face direct din serviciul de Internet Banking al băncii tale sau într-una dintre sucursalele instituției financiare. Asigură-te că ai la îndemână următoarele informații: numele furnizorului cu care ai contract (în cazul nostru, Enel Energie sau Enel Energie Muntenia) și codul de plată (îl găsești pe prima pagină a facturii tale Enel de energie electrică sau de gaze naturale, în secțiunea „Detalii necesare plății”). Vei stabili o sumă maximă până la care banca ta să poată efectua plăți din contul tău, pentru plata facturilor Enel, la data scadenței. Odată stabilit acest plafon, îl vei putea modifica ulterior, în funcție de nevoile tale.
Avantajele plății prin debit direct
Stai fără griji, vei activa serviciul o singură dată, apoi, lună de lună, banca va efectua plățile cu precizie și în deplină siguranță, căci debitul direct este una dintre cele mai sigure modalități de plată la nivel global. Nu doar că nu mai e nevoie să urmărești emiterea facturilor la energie sau să ții minte data scadentă a acestora, dar nu vei plăti nici penalități de întârziere pentru că, exact, cu debitul direct data scadentă nu poate fi depășită.
Cum funcționează plata prin debit direct
Este important să știi că, pentru ca serviciul debit direct să funcționeze, este necesar să existe suficiente fonduri în contul tău. De asemenea, limita plafonului maxim trebuie să fie mai mare decât valoarea facturii. Dacă cele două condiții nu sunt îndeplinite, banca nu va transfera nicio sumă din contul tău și va fi nevoie să achiți factura printr-o altă modalitate de plată, în cel mai scurt timp.
Poți urmări toate plățile cu ajutorul extraselor de cont emise de către banca ta și direct în contul tău MyEnel sau cu ajutorul notificărilor primite pe e-mail, dacă ai activ un cont MyEnel.
Dacă vei considera că o anumită sumă nu ar fi trebuit debitată, există și aici o soluție: poți solicita atât la Enel, cât și la banca ta ca suma respectivă să îți fie restituită.
În urma activării serviciului debit direct, vei continua să primești facturile la energie așa cum ai ales: pe e-mail, prin SMS sau acasă.
Alături de debitul direct, alte modalități pe care le poți folosi pentru plata facturii sunt: plata online fără autentificare (prin accesarea paginii plata.enel.ro), Internet/mobile banking, transfer bancar, plata la bancomat ori la stațiile de tip self pay, sau în numerar.
Vezi lista și detalii despre partenerii noștri bancari și comerciali pe www.enel.ro, în secțiunea „Modalități de plată”.
Urmărește seria noastră de animații, pentru a afla unde să transmiți indexul, când se emite factura și alte operațiuni utile pe care le poți face din confortul casei tale.