Cum citesc indexul pentru energie electrică și gaze naturale?

Pentru a ne trimite indexul care stă la baza emiterii facturii tale de energie electrică sau gaze naturale, este necesar să îl citești mai întâi, direct de pe contorul instalat la tine acasă sau în locul în care consumi energie. Află care este indexul pentru energie electrică și gaze naturale din animația video pe care am pregătit-o pentru tine.

Pare complicat? Îți promitem că este simplu.

Citirea indexului pentru energia electrică se face în funcție de contorul de măsurare a consumului:

  • Dacă ai un contor analog (numit și magnetic), cu disc care se învârte, indexul este seria de cifre afișate în partea superioară a ecranului, cifre care se schimbă odată cu consumul de energie. Nouă ne trimiți cifrele afișate până în virgulă.
  • Dacă ai un contor electronic și nu ai un tarif diferențiat în funcție de momentul din zi când consumi energie, indexul pe care să îl transmiți este cel afișat în dreptul codului 1.8.0.
  • Dacă ai un contor inteligent, acesta transmite singur, la distanță, datele pentru facturare. Pentru cazul simplu în care nu ai un tarif diferențiat în funcție de momentul din zi când consumi energie, indexul transmis de contor este cel afișat în dreptul codului 1.8.0. Îl poți verifica oricând, uitându-te chiar tu pe ecranul contorului tău inteligent. Pentru cazul în care contorul tău inteligent este instalat, dar încă nu este integrat în sistemul de măsurare inteligentă (adică încă nu transmite singur datele de măsură), este necesar să transmiți singur indexul, uitându-te la cifrele din dreptul codului 1.8.0.

Această activitate prin care citești singur indexul și îl comunici furnizorului tău de energie se numește autocitire.

Dacă stai într-un imobil cu mai multe locuințe și nu știi care este contorul aferent locuinței tale,  afli seria lui uitându-te în factura de energie electrică. Dacă ești clientul nostru pe piața concurențială, seria contorului tău este scrisă pe a treia pagină a facturii tale. 

Urmărește seria noastră de animații, pentru a afla unde să trimiți indexul, când să faci acest lucru, când se emite factura și alte operațiuni utile pe care le poți face din confortul casei tale.

Descarcă transcriptul

Află cum citești indexul pentru energie electrică și gaze naturale în funcție de contorul de măsurare a consumului.

PDF (0.11MB)DOWNLOAD

Bine ai venit!

Selectează și continuă navigarea pe site către informațiile de care ai nevoie: