Mizăm pe verde

Un viitor promiţător pentru sectorul energiei regenerabile din România

Suntem lider în cursa energiei sustenabile. Prin intermediul companiei noastre dedicate energiei regenerabile, Enel Green Power România (EGPR), producem energie eoliană și solară care ajunge în locuințele, instituțiile și la companiile din țară.

“Enel Green Power România a fost înfiinţată în 2007 și a deschis primul parc eolian, Agighiol, în 2011. Ca urmare a succesului său în transformarea pozitivă a sectorului energetic local, EGPR a construit încă șapte parcuri eoliene în România, pe parcursul anilor 2011 și 2012, cu o capacitate eoliană instalată de 498 MW în total. În același timp, EGPR a instalat până în prezent 5 centrale fotovoltaice, pentru a exploata energia solară.”

Cel mai recent parc solar, Lumina, inaugurat în iulie 2023, în localitatea Călugăreni, județul Giurgiu, are o capacitate instalată de 63 MW și asigură o producție de energie electrică anuală de aproximativ 99 GWh, fiind centrala fotovoltaică cea mai mare de până acum din portofoliul fotovoltaic al companiei.

Enel Green Power România a atins astfel o capacitate de aproximativ 100 MW a parcurilor sale fotovoltaice, și de aproximativ 600 MW capacitate totală instalată în centralele de generare de energie eoliană și fotovoltaică în România.

Până în prezent, Enel Green Power România a investit deja, aici, 1,13 miliarde  de euro în sectorul energiei regenerabile, contribuind la transformarea României într-un lider mondial în domeniul energiei regenerabile și al practicilor sustenabile.

Activitatea noastră

Când traversezi regiunea de coastă a Dobrogei, în estul României, nu te aştepţi să vezi un mare parc eolian. Ascunsă vederii, una dintre cele mai avansate unități de producție a energiei verzi rămâne, de asemenea, şi una dintre cele mai misterioase.

Atât parcurile eoliene din Dobrogea, cât şi cel de la Coronini, din regiunea muntoasă Moldova Nouă, situată în sud-vest, alături de parcurile solare din sudul țării, joacă un rol esențial în eforturile noastre continue de a atinge neutralitatea din punctul de vedere al emisiilor de carbon, până în 2050.

Lucrăm în prima linie a revoluției energiei verzi

Următoarele videoclipuri oferă o perspectivă rară din viața de zi cu zi a echipelor care trebuie să se asigure că parcurile îşi desfăşoară activitatea fără probleme. Pătrundem astfel în culisele energiei eoliene, oferindu-vă o idee mai clară despre cum funcţionează aceasta.

Primul videoclip dezvăluie, în etape, cum a fost construit un parc fotovoltaic de anvergură. Al doilea filmuleț se concentrează pe unul dintre parcurile eoliene din Dobrogea, în timp ce al treilea foloseşte tehnologia dronelor pentru a oferi imagini uluitoare ale parcului eolian Sfânta Elena şi a regiunii pitoreşti în care acesta este situat, în regiunea Moldova Nouă, transportându-vă la o altitudine de 100 m deasupra nivelului mării.

Puteţi urmări activitatea, neaşteptat de plină de peripeţii, a unei intervenţii anuale de mentenanţă, însoţind echipa care urcă cu liftul, timp de 10 minute, în partea de sus a unei turbine.

Bine ai venit!

Selectează și continuă navigarea pe site către informațiile de care ai nevoie: